Over mij2019-05-09T13:24:15+00:00

Over mij

Ik ben Erika, getrouwd en moeder van 3 kinderen. Daarnaast ben ik eigenaar van Internetburo Akire.

Keramieken doe ik als hobby. Het is heerlijk om te doen, even met je gedachten helemaal weg. En nog leuk ook wanneer alles naar je zin uit de oven komt. En frustrerend wanneer dingen anders worden dan verwacht. Maar creatief bezig zijn is wel mijn ding.

Wat Keramiek betreft is er nog zoveel te leren en te ontdekken, heerlijk, maar ook moeilijk om een keuze te maken wat ik als eerste wil gaan doen. Vaak heb ik zoveel ideetjes in m’n hoofd zitten dat er niks uit m’n handen komt, omdat ik geen keuze kan maken wat ik als eerste ga doen. Nou ja, als dat de grootste zorg is, valt dat ook wel weer mee natuurlijk.

Heb je vragen, ideetjes of tips? Neem contact op, dat zou ik erg leuk vinden.

Misschien tot ‘ziens’ ,

Groetjes Erika

Het begin

Vogel van keramiek

In 2014 heb ik een vogelworkshop gedaan bij Karolinne Engelen. Ik vond het zo leuk om te doen, dat ik ben blijven hangen en tot op de dag van vandaag handvormlessen volg bij Karolinne Engelen.

Begin 2018 wilde ik kijken of draaien wat voor mij zou zijn. Ik heb toen een paar weekenden bij Agnes Benders, de Pottenbakster gevolgd. Erg gezellige weekenden en veel geleerd.
Maar ik vond het centreren best lastig, dus wilde daar ook wekelijks een cursus bij doen. Maar aangezien Agnes ‘helemaal’ in Tilburg haar bedrijf heeft, was dit niet haalbaar.

Toen ben ik Inge Burgerhoudt terecht gekomen. Haar werk volgde ik al een tijd via facebook/instagram, omdat zij weer heel ander werk maakt dan Karolinne en Agnes. En dat vond ik ook wel heel erg mooi.

2019

De knoop is doorgehakt en ik start 2 september met de 3 jarige Keramiek Opleiding in Gouda. Spannend, maar ook heel veel zin in!

Vanaf 2 september 2019 – Start aan de 3 jarige Keramiek Opleiding in Gouda.

Juni 2019 – Weekend draaien bij Agnes Benders
Juni 2019 – 2 Hele dagen draaien bij Inge Burgerhoudt

Mei 2019 – Weekend Raku stoken met de cursisten van Karolinne Engelen bij Rakuvaria
Mei 2019 –  Workshop grafische druktechnieken bij Keramiekatelier Antoonet
Mei 2019 – Dagworkshop Steengoedkwastglazuren van Mayco en Amaco bij Agnes Benders

Januari t/m april 2019 – Elke week draaien bij Inge Burgerhoudt
Januari t/m mei 2019 – Om de week handvormen bij Karolinne Engelen

eriKaatje Keramiek

Ondertussen heb ik zelf een keramiekoven en een draaischijf aangeschaft en ben thuis veel bezig met keramiek. Omdat ik niet alles zelf kan houden wat ik maak, ook creaties  voor andere mensen gemaakt.

Wat handig is, is dan een facebookpagina waar je dan kan laten zien wat je gemaakt hebt. Omdat het voor mij allemaal nog nieuw was, werd dat “Volg mij op mijn reis in de wereld van Keramiek”.

Er werden Kaatjes geprobeerd. Mijn vader noemde mij vroeger altijd “Kaatje” ,  vond ik wel bij deze creaties passen. Een meisje vanuit een bol gemaakt, met gele vrolijke staartjes. Omdat ik toch een ‘naam’ aan het geheel wilde geven  wat ik maakte, werd het “eriKaatje Keramiek”.